سیب زمینی ترشی
محصولات مرتبط
خرید سیب زمینی ترشی
فصل پاییز که میشود تقریبا اکثر افراد به دنبال ترشی انداختن هستند و میشود گل کلم و سایر مخلفات یک ترشی حسابی را در هر مغازهای دید. یکی از اعضای ثابت ترشیها از گذشته تا حالا سیب زمینی ترشی است! سیب زمینیای که برای ایرانیها تنها رسالتش داخل ترشی بودن است و تقریبا هیچوقت هم از قلم نمیافتد. سیب زمینی ترشی یک سبزی ریشهای با پوست تیرهی سخت است که داخل آن سفید و نشاستهای است و طعمی نزدیک به سیب زمینیهای معمولی دارد. وقتی صحبت از سلامت روده میشود، سیب زمینی ترشی حرف اول را میزند. این ریشههای کوچک مملو از فیبرهای غذایی غیرقابل هضم با خواص پوبیوتیکی قوی هستند که میتواند برای پیشگیری از سرطان روده بسیار مفید باشد. اما خواص سیب زمینی ترشی محدود به همین مورد نیست. اگر میخواهید در مورد سیب زمینی ترشی و خواص آن بیشتر بدانید با ما همراه باشید. ضمنا برای خرید سیب زمینی ترشی میتوانید سری به میوه فروشی آنلاین سان میوه بزنید.
سیب زمینی ترشی چیست؟
سیب زمینی ترشی یک گیاه همهساله است. ریشهی این گیاه برای مصارف خوراکی استفاده میشود. ارتفاع این گیاه میتواند به 1.5 تا ۳ متر برسد. در دو طرف ساقهی گیاه برگهای آن قرار دارد که بافتی زبر دارند. گل گیاه سیب زمینی ترشی زرد رنگ است و تا مدت کوتاهی بوی ملایمی مثل بوی وانیل و شکلات میدهد. خود سیب زمینی ترشی از ریشه سطحی این گیاه برداشت میشود. این سیب زمینیها دراز هستند و ظاهرشان نامتقارن و مشابه زنجبیل است و طعمی ترد دارد. رنگ سیب زمینی ترشی هم میتواند متفاوت باشد. گاهی اوقات رنگ آنها قهوهای روشن، سفید، قرمز یا بنفش است. خواستگاه اصلی این گیاه نیز آمریکای شمالی است. در ایران به سیب زمینی ترشی، شلغم شیرازی نیز گفته میشود.
خواص سیب زمینی ترشی
سیب زمینی ترشی منبع خوبی از بسیاری از ویتامینها و مواد معدنی است و در عین حال فیبر و پروتئین زیادی هم دارد. فیبر موجود در سیب زمینی ترشی برای سلامت رودهها بسیار مفید است. اینولین، فیبر موجود در سیب زمینی ترشی دارای خواص پروبیوتیکی است و برای تغذیهی باکتریهای مفید روده بسیار مفید است. بعلاوه این ریشهی گیاهی دارای خواص ضدسرطانی است. سیب زمینی ترشی اگرچه شاید خیلی مورد توجه قرار نگیرد اما با خواص فراوانی برای سلامتی همراه است که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
خواص سیب زمینی ترشی خام – غنی از ویتامینها و مواد مغذی
سیب زمینی ترشی سرشار از مواد مغذی و ویتامینهای مختلف است که میتوانند برای سلامت بدن بسیار مفید باشند. مقدار 100 گرم سیب زمینی ترشی خام حاوی مواد مغذی زیر است:
کربوهیدرات: 17.44 گرم
ویتامین C: مقدار 4 میلیگرم
کلسیم: 14 میلیگرم
آهن: 3.4 میلیگرم
منیزیم: 17 میلیگرم
فسفر: 78 میلیگرم
پتاسیم: 429 میلیگرم
سیب زمینی ترشی بعلاوه منبع خوبی از ویتامینهای گروه B (تیامین، نیاسین، ریبوفلاوین و غیره) محسوب میشود. این مقدار سیب زمینی ترشی همچنین 73 کیلوکالری انرژی دارد.
خواص سیب زمینی ترشی – مفید برای روده
سیب زمینی ترشی دارای فیبر غیر قابل هضمی با عنوان پربیوتیک است. پربیوتیکها ترکیبات شیمیایی هستند که میتوانند تولید باکتریهای مفید در دستگاه گوارش را تحریک کنند. یکی از پر بیوتیکهایی موجود در سیب زمینی ترشی، اینولین است که میتواند رشد باکتریهای مفید روده را تحریک کرده و با باکتریهای مضر در دستگاه گوارشی مبارزه کند. به این ترتیب از خواص سیب زمینی ترشی برای سلامتی میتوان به افزایش سلامت روده و دستگاه گوارشی اشاره کرد.
فواید سیب زمینی ترشی – غذایی با شاخص قند پایین
شاخص قند خونی شاخصی است که به میزان ازاد شدن گلوکز در خون پس از مصرف یک غذا اشاره دارد. غذاهایی که شاخص قند بالاتری دارند باعث افزایش بیشتر قند خون میشوند. کربوهیدرات موجود در این غذاها سریعا تبدیل به قند شده و باعث افزایش ناگهانی قند خون میشود. سیب زمینی ترشی دارای شاخص قند 11 است ک باعث افزایش قند خون نمیشود و میتواند برای افراد مبتلا به دیابت نیز بسیار مفید باشد.
خواص سیب زمینی ترشی برای معده
همانطور که گفتیم سیب زمینی ترشی دارای ویتامینها و مواد مغذی متنوعی است. ویتامین B1 یا تیامین موجود در این گیاه به تولید مادهای به نام اسید هیدروکلریک در معده کمک میکند. اگر مقدار اسید هیدروکلریک در معده از میزان خود کمتر باشد میتواند باعث اختلال در هضم پروتئینها شود. این اختلال در نهایت منجر به عدم فعالسازی آنزیم پپسین میشود. پپسین آنزیم گوارندهی پروتئین در شیرهی معده است و اگر فعال نشود میتواند باعث ایجاد دلدرد در افراد شود. بنابراین، یکی از خواص سیب زمینی ترشی برای معده کمک به هضم پروتئینها و افزایش سلامت معده است.
خواص سیب زمینی ترشی در درمان و رفع یبوست
سیب زمینی ترشی حاوی مقادیر زیادی فیبر غیر قابل هضم است. فیبر غیرقابل هضم در روده میتواند جذب مدفوع شده و حجم آن را ببیشتر کند. به این ترتیب، حرکات رودهای و حرکت مدفوع در طول رودهی بزرگ آسانتر خواهد شد و مشکل یبوست هم کاهش پیدا خواهد کرد. در نتیجه، کاهش مشکل یبوست یکی از خواص سیب زمینی ترشی است.
فواید و مضرات سیب زمینی ترشی - کاهش میزان کلسترول بد
در بدن ما کلسترولی وجود دارد به نام کلسترول لیپوپروتئین کم چگالی یا LDL که این کلسترول میتواند در رگهای خونی جمع شده و باعث تنگی این رگها و افزایش ریسک بروز بیماریهای قلبی عروقی شود. فیبر قابل حل موجود در سیب زمینی ترشی میتواند میزان این کلسترول مضر در بدن را کاهش دهد. علاوه بر این، بررسیها نشان داده است که فیبر میتواند در کاهش فشار خون و التهاب بدن نیز مؤثر باشد که اینها همه برای سلامت قلب مفید هستند.
خواص سیب زمینی ترشی در کنترل فشارخون
سیب زمینی ترشی حاوی مقدار زیادی پتاسیم و مقدار کمی سدیم است. هرچه میزان پتاسیم در رژیم غذایی بیشتر باشد، دفع سدیم از ادرار نیز بیشتر خواهد بود که این مساله میتواند برای تنظیم فشار خون بسیار مهم باشد. علاوه بر این، پتاسیم عنصری است که میتواند باعث انبساط رگهای خونی شود و به این صورت، گردش جریان خون به نحو بهتری در رگها انجام گیرد. بعلاوه، فیبری که در سیب زمینی ترش وجود دارد میتواند باعث افزایش عملکرد انسولین در بدن شود که این مسئله هم برای پایین آوردن فشار خون مفید است.
خواص سیب زمینی ترشی برای تقویت سیستم ایمنی بدن
سیب زمینی ترشی حاوی مقداری ویتامین C، ویتامین A و ویتامین E است. ویتامین C در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارد و میتواند از بدن در برابر بیماریها محافظت کند. از طرف دیگر، این ویتامینها میتوانند همراه با آنتیاکسیدانهایی مثل فلاونوئیدها به بدن در خنثی کردن اثر رادیکالهای آزاد کمک کنند. رادیکالهای آزاد مولکولهایی هستند که اتمهای آنها الکترونهای جفت نشده دارند و برای همین، در بدن مولکولهای ناپایداری محسوب میشوند و میتوانند با مولکولهای دیگر واکنش نشان دهند. این واکنش بیشاز حد رادیکالهای آزاد میتواند باعث آسیبرسانی به بافتهای سلولهای بدن شود و ریسک بروز سرطان را افزایش دهد. در نتیجه، تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش ریسک بروز بیماریها از فواید سیب زمینی ترشی است.
خواص سیب زمینی ترشی خام و کاهش ریسک بیماری
یکی از عوامل مهم در بروز بیماری کمخونی در افراد کمبود عنصر آهن در بدن است. عنصر آهن یکی از عناصر اصلی در تشکیل و تولید گلبولهای قرمز خونی است. علاوه بر آهن، مس هم میتواند به تولید گلبولهای قرمز کمک کند. مصرف مقدار 30 گرم سیب زمینی ترشی در روز میتواند حدود 28 درصد از نیاز روزانهی بدن به آهن و 20 درصد از نیاز روزانهی بدن به مس را تامین کند. به این صورت، با خوردن سیب زمینی ترشی خام میتوان ریسک بروز کمخونی را تا حدودی کاهش داد.
خواص سیب زمینی ترشی برای سلامت پوست
سیب زمینی ترشی حاوی ویتامینهای گروه B است که برای سلامت پوست میتوانند بسیار مهم باشند. برای مثال، ویتامین B1 یا تیامین موجود در در سیب زمینی ترشی برای پوستهای خشک، قرمز یا پوستهایی که حساسیت دارند خوب است. همچنین، مصرف تیامین میتواند برای کم کردن چینوچروکهای صورت هم مفید باشد. ویتامین B2 یا ریبوفلاوین نیز برای تنظیم میزان چربیهای طبیعی که در سطح پوست تولید میشوند و شاداب کردن پوست، مهم است. ویتامین B9 یا فولات برای تمیز کردن پوست و خلاص شدن از شر جوشهای پوستی نقش مهمی دارد. همچنین ویتامین B3 یا نیاسین موجود در سیب زمینی ترشی میتواند از پوست در برابر عوامل منفی محیطی محافظت کند و برای حساسیتهای پوستی و خشکی پوست مفید باشد.
خواص سیب زمینی ترشی در بارداری
داشتن یک رژیم غذایی سالم و مصرف غذاهای مفید از دغدغههای خانمهای باردار است. سبزیجات و میوههای سالم و مغذی میتوانند بخشی از یک رژیم غذایی سالم در دوران بارداری باشند و سیب زمینی ترشی نیز یکی از این سبزیجات پرخاصیت برای خانمهای باردار است. فیبر موجود در سیب زمینی ترشی برای پیشگیری و یا درمان یبوست در خانمهای باردار میتواند بسیار مفید باشد. بعلاوه ویتامینها و مواد مغذی موجود در آن نیز برای سلامت مادر و جنین او بسیار مفید است. آهن و مس موجود در سیب زمینی ترشی برای پیشگیری از کمخونی در خانمهای باردار ضروری است و به طور کلی با گنجاندن آن در رژیم غذایی بارداری میتوان از خواص بینظیر آن بهرهمند شد.
خواص سیب زمینی ترشی در طب سنتی
در روشهای درمانی طب قدیم از خواص سیب زمینی ترشی استفادههای بسیاری میشد. از جمله خواص سیب زمینی ترشی در طب سنتی میتوان به سلامت دستگاه گوارش، خاصیت ادرارآور بودن، درمان دیابت و روماتیسم اشاره کرد. یکی دیگر از خواص سیب زمینی ترشی در طب سنتی تهیهی معجونهایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن و درمان مشکلات گوارشی هم بود.
چگونگی مصرف سیب زمینی ترشی
اگرچه عادت داریم پوست سیب زمینیها را جدا کنیم اما پوست سیب زمینی ترشی قابل خوردن است! به این ترتیب جدا کردن یا نکردن آن کاملا بستگی به سلیقه و ذائقهی شما دارد اما پیش از مصرف آن با پوست حتما باید آن را به خوبی بشویید. سیبزمینی ترشی همانطور که آن را اینطور نامیدهایم معمولا برای استفاده در ترشی تهیه میشود اما میتوان آن را به صورت بخارپز، پخته، سرخ کرده و برشته نیز مصرف کرد. پختن بیش از حد این نوع سیب زمینی، بافت آن را بسیار نرم میکند بنابراین بهتر است آنها را خیلی نپزید. بعلاوه پختن سیب زمینی ترشی باعث تبدیل اینولین به فروکتوز میشود که طعم سیب زمینی را شیرینتر میکند و البته برخی از مواد مغذی آن را نیز از بین میبرد.
مضرات سیب زمینی ترشی
در کنار تمام خواص و مزایایی که سیب زمینی ترشی برای سلامتی به همراه دارد، مصرف بیش از حد آن میتواند با عوارض و مضراتی نیز همراه باشد. مصرف بیش از حد سیب زمینی ترشی میتواند با عوارضی همچون تولید باد روده، دل درد و اسهال همراه باشد. بعلاوه افرادی که مبتلا به عارضهی انسداد مجرای صفراوی هستند ممکن است با خوردن سیب زمینی ترشی این عارضه در آنها تشدید شود.
خوردن سیب زمینی ترشی میتواند در افرادی که به گیاهان ردهی کاسنیان حساسیت دارند باعث ایجاد واکنشهای آلرژیک شود. معمولاً گلهایی که در این رده گیاه بوده و میتوانند این آلرژی را در افراد به وجود بیاورند گلهای کهنه واش، گل داودی، گل جعفری، گل آفتابگردان و برخی از گلهای دیگر هستند. اگر شما به این نوع گلها حساسیت دارید قبلاز خوردن از سیب زمینی ترشی حتماً باید با پزشک خود مشورت کنید.
خرید سیب زمینی ترشی از میوه فروشی آنلاین سان میوه
سیب زمینی ترشی یک انتخاب مناسب برای هر برنامهی غذایی سالم است. این سبزی با خواصی که دارد میتواند برای تنظیم قند خون و سلامت سیستم گوارش مفید باشد. علاوه بر این آنتیاکسیدانها و مواد معدنی موجود در سیب زمینی ترشی برای تقویت سیستم ایمنی بسیار مفید است.. سیب زمینی ترشی را میتوانید از بازار تهیه کنید و البته یک راهحل سادهتر این است که برای خرید آنلاین سیب زمینی ترشی سری به فروشگاه اینترنتی سان میوه بزنید و این محصول را سفارش دهید. قیمت سیب زمینی ترشی را در این فروشگاه اینترنتی ببینید و مقایسه کنید و سپس سفارش خود را ثبت کنید.