لوبیا سبز
محصولات مرتبط
خرید لوبیا سبز - غذای گیاهی پرخاصیت
لوبیا سبز (Green Bean) از خانوادهی لوبیاهای معمولی (Phaseolus vulgaris) است و یکی از سبزیجات محبوب در سراسر جهان شناخته میشود. لوبیا سبز یک سبزی همهکاره است که میتواند در آب و هوای مختلف رشد کند و تقریبا میتوان گفت بیش از 150 نوع مختلف از لوبیا سبز در سراسر جهان وجود دارد که در شکلهای مختلف و حتی رنگهای مختلف مانند بنفش وجود دارند. علیرغم ظاهر متغیر لوبیاها، خواص و فواید سلامتی آنها مشابه است. اگرچه شاید تصور کنید لوبیا سبز یک غذای معمولی است اما از فواید سلامتی لوبیا سبز میتوان به کاهش خطر بیماریهای قلبی، مدیریت دیابت، تقویت سیستم ایمنی بدن و از بین بردن رادیکالهای آزاد اشاره کرد. در ادامهی این مطلب تصمیم داریم در مورد لوبیا سبز و خواص و مزایای آن برای سلامتی اشاره کنیم. ضمن اینکه امکان خرید آنلاین لوبیا سبز از میوه فروشی آنلاین سان میوه وجود دارد و میتوانید پیش از پایان فصل لوبیا سبز این محصول را به راحتی تهیه کنید.
خواص لوبیا سبز خام برای سلامتی
لوبیا سبز یکی از سبزیجاتی است که در غذاهای ایرانی متنوعی مورد استفاده قرار میگیرد؛ یک مادهی غذایی کم کالری اما حاوی مواد مغذی مهم که فواید سلامتی متعددی را نیز به همراه دارد. حبوبات و لوبیا سبز سرشار از آنتیاکسیدانها از جمله ویتامین C، فلاونولها، کورستین و کامفرول هستند. این آنتیاکسیدانها با رادیکالهای آزاد در بدن مبارزه میکنند که باعث کاهش آسیب سلولی و در نتیجه کاهش خطر ابتلا به برخی از بیماریها میشود. در ادامه به برخی از خواص لوبیا سبز و فواید خوردن لوبیا سبز اشاره میکنیم.
طبع لوبیا سبز و خواص لوبیا سبز در طب سنتی
لوبیا سبز در طب سنتی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. طبع لوبیا سبز به طور کلی سرد و تر در نظر گرفته میشود. از خواص و فواید لوبیا سبز در طب سنتی میتوان به تقویت قوای جسمی و جنسی، چاق کننده بودن، باز کردن مجاری ادراری، افزایش ادرار و رفع سنگ کلیه اشاره کرد. بعلاوه لوبیا سبز برای خانمهای باردار نیز بسیار مفید است و در درمان افسردگی نیز میتواند بسیار موثر و مفید باشد.
مواد مغذی موجود در لوبیا سبز
مصرف میوهها و سبزیجات از هر نوعی میتواند برای سلامتی بدن مفید باشد. مطالعات متعدد نشان دادهاند که مصرف غذاهای گیاهی مانند لوبیا سبز در رژیم غذایی روزانه باعث کاهش خطر چاقی، دیابت، بیماریهای قلبی و کاهش کلی مرگ و میر میشود. مصرف میوهها و سبزیجات بعلاوه باعث سلامت پوست، افزایش انرژی و کاهش وزن میشود. یک فنجان لوبیا سبز (حدودا 150 گرم) حاوی مواد مغذی زیر است:
کالری: 28 گرم
چربی: 0.55 گرم
کربوهیدرات: 5.66 گرم
فیبر: 2.6 گرم
قند: 1.94 گرم
پروتئین: 1.42 گرم
بعلاوه این مقدار لوبیا سبز حاوی ویتامینهای زیر نیز هست:
کلسیم: 17 میلیگرم
آهن: 1.2 میلیگرم
منیزیم: 18 میلیگرم
فسفر: 30 میلیگرم
پتاسیم: 130 میلیگرم
ویتامین A مقدار 24 میکروگرم
ویتامین K مقدار 52.5 میکروگرم
فولات: 32 میکروگرم
لوبیا سبز کالری و چربی کمی دارد و فاقد کلسترول است. محتوای فیبر این مادهی غذایی نسبتا بالا است و این لوبیا بعلاوه میتواند برخی از پروتئینهای روزانهی بدن را تامین کند. لوبیا سبز یک منبع آسان برای جذب ویتامینهایی مانند ویتامین A، C، K، B6 و فولیک اسید است. از نظر مواد معدنی نیز، لوبیا سبز میتواند منبع خوبی از کلسیم، آهن، منگنز و پتاسیم باشد.
بهبود سلامت قلب با مصرف لوبیا سبز
لوبیا سبز به خاطر سطح بالای فلاونوئیدهای موجود در آن میتواند برای کاهش خطر بیماریهای قلبی بسیار کمککننده و مفید باشد. فلاونوئیدها آنتیاکسیدانهای پلیفنولی هستند که به طور معمول در میوهها و سبزیجات یافت میشوند. مصرف فلاونوئیدها با جلوگیری از لخته شدن خون در شریانها و سیاهرگها همراه است و در نتیجه گنجاندن لوبیا سبز در رژیم غذایی روزانه میتواند برای جلوگیری از بیماریهای قلبی بسیار مفید باشد.
با خوردن لوبیا سبز از سلامت رودهها محافظت کنید
فیبر موجود در لوبیا سبز به حفظ سلامت دستگاه گوارش و عملکرد روان رودهها کمک میکند. با این حال اگر فردی مبتلا به اختلال گوارشی مانند سندرم رودهی تحریکپذیر باشد، مصرف انواع خاصی از فیبر بیشتر از اینکه مفید باشد با ضرر همراه است و ممکن است باعث ایجاد گاز، نفخ و ناراحتی روده شود. افراد مبتلا به سندروم رودهی تحریکپذیر و سایر مشکلات رودهای اغلب با اجتناب از غذاهایی با فادمپ (FODMAP) بالا، عملکرد بهتری دارند. فادمپها کربوهیدراتهایی هستند که ممکن است به خوبی هضم یا جذب نشوند. لوبیا سبز یک غذای کم فادمپ است و میتواند به بهبود علائم اختلالات گوارشی کمک کند.
باروری و بارداری
طبق تحقیقات انجام شده، مصرف غذاهای سالمی مانند لوبیا سبز و کدو تنبل میتواند باروری را افزایش دهید چرا که این غذاها نیروگاهی از مواد مغذی مختلف هستند. لوبیا سبز میتواند منبعی عالی از اسید فولیک باشد که در چندین فرآیند داخلی بدن نقش اساسی دارد اما هیچ کدام از آنها مهمتر از محافظت از نوزاد در رحم مادر نیست. خواص لوبیا سبز برای رحم با تامین اسید فولیک مرتبط است. سطح فولیک اسید در بدن زنان برای رشد طبیعی و سالم جنین حیاتی است و مصرف لوبیا سبز یک راه آسان و خوشمزه برای بالا نگه داشتن سطح اسید فولیک و تضمین سلامت جنین است. به این ترتیب شاید بتوان گفت لوبیا سبز میتواند برای جلوگیری از سقط جنین نیز مفید باشد.
خواص لوبیا سبز در بارداری – بارداری سالم با مواد مغذی لوبیا سبز
یک فنجان لوبیا سبز تقریبا حاوی یک سوم مصرف توصیه شدهی روزانهی فولات است. ویتامین B9 یا فولات برای رشد و نمو جنین بسیار ضروری است و به کاهش خطر برخی از نقایص مادرزادی کمک میکند. زنان باردار نیاز به مصرف فولات بیشتری نسبت به سایرین دارند. در حالی که اکثر بزرگسالان روزانه باید 400 میکروگرم فولات مصرف کنند، یک خانم باردار به 600 میکروگرم و خانمهای شیرده به روزانه 500 میکروگرم فولات نیاز دارند. به این ترتیب علاوه بر مصرف مکملهای فولات، خانمها در طول دوران بارداری یا شیردهی خود میتوانند از مواد غذایی مانند لوبیا سبز برای تامین فولات مورد نیاز بدن خود استفاده کنند.
سلامت استخوانها از فواید لوبیا سبز برای سلامتی
لوبیا سبز سرشار از ویتامین K و همینطور مقادیر مناسبی کلسیم است. این مواد مغذی برای حفظ استخوانهای سالم و قوی و کاهش خطر شکستگی استخوانها مهم است. این مواد مغذی موجود در لوبیا سبز، این مادهی غذایی را برای تمامی افراد به ویژه کودکانی که در سنین رشد هستند بسیار مفید میسازد.
کاهش علائم افسردگی با مصرف لوبیا سبز
دریافت فولات کافی تنها برای دوران بارداری مهم نیست. ویتامین B9 یا فولات همچنین برای کاهش افسردگی نیز بسیار مهم و حیاتی است. دریافت فولات کافی به کاهش میزان هموسیستئین در بدن کمک میکند. هموسیستئین بالا میتواند با تولید طبیعی سروتونین، دوپامین و نوراپی نفرین، باعث اختلال در هورمونهایی شود که خلق و خو و خواب و اشتها را تنظیم میکنند.
تاثیر لوبیا سبز بر درمان کمخونی
آهن یکی از بخشهای مهم گلبولهای قرمز خون است که اکسیژن را از ریهها به سایر سلولهای بدن منتقل میکند. دریافت ناکافی آهن میتواند باعث کمخونی شود که با خستگی، ضعف و سبکی سر قابل تشخیص است. یک رژیم غذایی سالم میتواند به تامین آهن مورد نیاز بدن کمک کند. برای نمونه، لوبیا سبز یک منبع مناسب از آهن گیاهی است که میتواند به بدن کمک کند تا میزان آهن مورد نیاز برای جلوگیری از کمخونی را دریافت کند.
لوبیا سبز و محتوای پروتئین آن
بدن ما برای سلامت استخوانها، مو، ارگانهای بدن و ماهیچهها به پروتئین نیاز دارد. پروتئین همچنین برای یک سیستم ایمنی سالم ضروری است. اگرچه پروتئینهای گیاهی کامل نیستند و حداقل یکی از آمینواسیدهای مورد نیاز بدن را ندارند اما همچنان میتوانند مفید باشند. به همین خاطر میتوان پروتئینهای گیاهی را با دیگر پروتئینها ترکیب کرد تا پروتئین کاملی ایجاد شود. یک فنجان لوبیا سبز خام تقریبا حاوی 2 گرم پروتئین است که میتواند در کنار سایر غذاها برای تامین پروتئین مورد نیاز بدن مورد استفاده قرار گیرد.
تقویت سیستم ایمنی بدن از خواص و فواید لوبیا سبز
لوبیا سبز حاوی آنتیاکسیدانهای تقویتکنندهی سیستم ایمنی بدن است. آنتیاکسیدانها ترکیبات مفیدی در بدن ما هستند که به دنبال رادیکالهای آزاد خطرناک هستند تا پیش از آنکه باعث ایجاد بیماری یا آسیب به بافتها شوند، آنها را حذف کنند. لوبیا سبز همچنین میتواند منبع خوبی از کارتنوئیدها و فلاونوئیدها باشد. کارتنوئیدهای موجود در لوبیا سبز حاوی آنتیاکسیدانهایی مانند بتا کاروتن و لوتیئن میشود و فلاونوئیدها حاوی آنتیاکسیدانهای اساسی مانند کوئرستین و کامپفرول هستند که میتوانند با کاهش احتمال سکته همراه باشد.
خواص لوبیا سبز برای پیشگیری و مبارزه با سرطان
به طور کلی مصرف لوبیا با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط است. این مساله میتواند به خاطر محتوای بالای فیبر لوبیاها از جمله لوبیا سبز باشد. مصرف لوبیا سبز در یک رژیم غذایی متعادل میتواند بعلاوه خطر ابتلا به سرطان رودهی بزرگ را نیز کاهش دهد. لوبیا سبز سرشار از ترکیبات زیست فعال مختلف است که از سرطان محافظت میکند. کربوهیدراتهای غیرقابل هضم آن نیز توسط باکتریهای روده تخمیر شده و منجر به اثرات ضدالتهابی میشود.
لوبیا سبز همچنین دارای شاخص گلسیمی پایین است که با خطر کمتر ابتلا به سرطان مرتبط است. این مادهی غذایی حاوی ساپونین، گاماتوکروفول و فیتواسترول است؛ ترکیباتی که دارای خاصیت ضدسرطانی هستند. کلروفیل موجود در لوبیا سبز بعلاوه نقش مهمی در پیشگیری از سرطان ایفا میکند. این ماده به ترکیبات خاصی که ممکن است باعث سرطان شوند، متصل میشود و در نتیجه مانع از جذب آنها در دستگاه گوارش میشود. به این ترتیب لوبیا سبز به طور بالقوه میتواند در پیشگیری از ابتلا به سرطانها موثر باشد.
خواص لوبیا سبز برای کلیه
لوبیا سبز یکی از گیاهان خوشمزه و پرکاربرد است که میتوان آن را به صورت آبپز، بخارپز، سرخکرده و غیره در کنار سایر سبزیجات و غذاها مصرف کرد. نصف فنجان لوبیا سبز تازهی پخته شده حاوی 90 میلیگرم پتاسیم و 18 میلیگرم فسفر است که آن را گزینهای عالی برای گنجاندن در رژیم غذایی سالم برای کلیهها میسازد.
خواص لوبیا سبز برای سلامت چشمها
لوبیا سبز منبعی غنی از لوتئین و زاگزانتین است؛ دو آنتیاکسیدان مهم که برای تقویت سلامت بینایی ضروری هستند. مطالعات نشان داده است که این مواد مغذی میتوانند از ابتلا به آب مروارید و سایر بیماریهای چشمی مرتبط با افزایش سن جلوگیری کنند. مصرف بیشتر لوتئین و زاگزانتین همچنین میتواند به پیشگیری از ابتلا به دژنراسیون ماکولا در افرادی که از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به این بیماری هستند، کمک کند.
خواص لوبیای سبز در لاغری - به دنبال وزن ایدهآل هستید؟
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، لوبیا سبز دارای کالری کمی است. یک فنجان لوبیا سبز بخارپز تقریبا حاوی 44 کالری انرژی است و به این ترتیب مصرف لوبیا سبز در رژیم غذایی میتواند راهی هوشمندانه برای بهبود وعدههای غذایی و در عین حال مدیریت وزن باشد. اگرچه لوبیا سبز مستقیما با کاهش وزن مرتبط نیست اما کالری کم این مادهی غذیی در این زمینه میتوان کمککننده باشد.
خواص لوبیا سبز برای کودکان
افزودن لوبیا سبز به برنامهی غذایی کودکان میتواند یک کار هوشمندانه باشد چرا که این مادهی غذایی با خواص و مزایای زیادی برای کودکان همراه است. لوبیا سبز سرشار از ویتامین A (مفید برای سلامت چشم)، ویتامین K (نقش کلیدی در انعقاد خون) و ویتامین C (بهبود سیستم ایمنی بدن و افزایش جذب آهن) است. لوبیا سبز همچنین حاوی فولات، یکی از ویتامینهای گروه B است که برای رشد و تقسیم سلولهای بدن کودک مفید و ضروری است. لوبیا سبز مانند سایر سبزیجات دوز سالمی از فیبر را نیز ارائه میدهد که برای جلوگیری از یبوست و سالم نگه داشتن سیستم گوارش ضروری است.
فواید لوبیا سبز برای بدنسازی
لوبیا سبز میتواند فواید و مزایای زیادی برای بدنسازی نیز داشته باشد. لوبیا سبز سرشار از پروتئین، کربوهیدرات کم و فیبر بالا است و یک گزینهی عالی و کم نشاسته است که فرد را سیر نگه میدارد، به راحتی هضم میشود و به طور طبیعی تودهی عضلانی بدون چربی را بهبود میبخشد. لوبیا سبز همچنین بدون چربی و سیرکننده است و بدنسازان میتوانند از آن در غذاهای مختلفی استفاده کنند.
انتخاب لوبیا سبز و نحوهی ذخیرهسازی آنها
لوبیا سبز تازه مانند سایر سبزیجات یکی از سالمترین گزینهها به عنوان بخشی از رژیم غذایی روزانه است. برای خرید لوبیای سبز مرغوب به دنبال لوبیاهایی باشید که سبز روشن هستند و بدنهی آنها فاقد لکه است. برای بیشترین بهرهمندی از فواید سلامتی لوبیاسبز آن را در اسرع وقت پس از برداشت خریداری کرده و مصرف کنید. پختن لوبیا سبز و همینطور منجمد کردن آن، ممکن است باعث کاهش برخی از مواد مغذی آن مانند ویتامین C شود. بنابراین لوبیا سبز یخ زده را ذوب نکنید و آنها را در مقدار کمی آب در یک زمان کوتاه بپزید. لوبیا سبز تازه باید در یک کیسهی پلاستیکی در یخچال نگهداری شود و ظرف مدت یک هفته مصرف شود.
عوارض جانبی احتمالی مصرف لوبیا سبز
عمده عوارض جانبی و اثرات نامطلوب مصرف لوبیا سبز را میتوان به وجود لکتینها و فیتاتها در آنها نسبت داد. این ترکیبات که به آنها ضد مغذی گفته میشود، برای محافظت از گیاه در برابر عفونتها وجود دارند و در بدن انسان از جذب مواد مغذی ضروری از جمله کلسیم، آهن، روی و منگنز جلوگیری میکنند. یکی دیگر از عوارض جانبی مصرف لوبیا سبز این است که مقدار زیادی نشاستهی غیرقابل هضم در آن وجود دارد که میتواند برای افراد مبتلا به مشکلات معده مانند نفخ، گاز یا کسانی که دارای علائم رودهی تحریکپذیر هستند، غیرقابل تحمل باشد.
خرید لوبیا سبز از فروشگاه اینترنتی سان میوه
لوبیا سبز یکی از سبزیجات محبوب در سراسر دنیا است و انواع غذا با لوبیا سبز تهیه میشود. این مادهی غذایی با خواص مختلفی برای سلامتی همراه است و نه تنها ممکن است خطر فشار خون بالا، بیماریهای عروق کرونر، دیابت نوع 2 و سندرم متابولیک را کاهش دهند بلکه میتوانند در دوران بارداری نیز مفید باشند. با این حال اگر از داروهای رقیقکنندهی خون استفاده میکنید شاید بهتر باشد از مقدار کمتری لوبیا سبز استفاده کنید و یا پیش از مصرف با پزشک خود مشورت کنید. لوبیا سبز را میتوانید به شیوههای مختلف آماده کنید و مهمتر از همه از خواص لوبیا سبز آب پز میتوانید بیشترین بهره را ببرید. برای خرید لوبیا سبز و تهیهی بهترین قیمت لوبیا سبز سری به میوه فروشی انلاین سان میوه بزنید و این محصول را با خیال راحت با بهترین کیفیت تهیه کنید.