چغندر لبو

چغندر لبو

هر کیلو
5% 39,700 تومان
37,715 تومان
هر کیلو
5% 36,700 تومان
34,865 تومان

محصولات مرتبط

مشاهده همه

خرید چغندر لبو 

چغندر لبو (Beetroot) یک سبزی ریشه‌ای است که به نام‌های چغندر قرمز، چغندر لبو یا چغندر نیز شناخته می‌شود. چغندر لبو سرشار از مواد مغذی ضروری، منبع خوبی از فیبر، فولات (ویتامین B9)، منگنز، پتاسیم، آهن و ویتامین C است. چغندر لبو و آب چغندر لبو با خواص سلامتی متعددی از جمله بهبود جریان خون، کاهش فشار خون و افزایش عملکرد ورزشی مرتبط است. بسیاری از این مزایا به خاطر محتوای بالای نیترات‌های معدنی آن است. اگرچه چغندر لبو به صورت خام بسیار خوشمزه است اما اغلب به صورت پخته یا ترشی مصرف می‌شود و برگ‌های آن نیز که با عنوان برگ چغندر شناخته می‌شود، قابل خوردن است. چغندر لبو به رنگ قرمز یا بنفش تیره است اما انواع دیگری از چغندر به رنگ‌های زرد یا صورتی نیز وجود دارد. در ادامه‌ی این مطلب تصمیم داریم به معرفی چغندر لبو و خواص آن برای سلامتی بپردازیم. ضمن اینکه برای خرید چغندر لبو می‌توانید سری به فروشگاه اینترنتی سان میوه بزنید و این محصول خوشمزه و پرخاصیت را تهیه و مصرف کنید. 

خرید چغندر لبو

خواص تغذیه‌ای چغندر لبو

چغندر لبو به طور کلی از 87% آب، 8% کربوهیدرات و 2 تا 3 درصد فیبر تشکیل شده است. مقدار 1 فنجان (136 گرم) کربوهیدرات آب‌پز حاوی 60 کالری انرژی است در حالی که سه چهارم فنجان (100 گرم) چغندر لبوی خام دارای مواد مغذی زیر است:
کالری: 43 
آب: 88 درصد
پروتئین: 1.6 گرم
کربوهیدرات: 9.6 گرم
قند: 6.8 گرم
فیبر: 2.8 گرم
چربی: 0.2 گرم

خواص تغذیه‌ای چغندر لبو

محتوای کربوهیدرات چغندر لبو

چغندر لبوی خام یا پخته حاوی 8 تا 10 درصد کربوهیدرات است. قندهای ساده مانند گلوکز و فروکتوز به ترتیب 70 و 80 درصد از کربوهیدرات‌های چغندر پخته و خام را تشکیل می‌دهند. چغندر لبو همچنین منبع خوبی از فروکتان‌ها نیز هست؛ یک نوع کربوهیدرات زنجیره کوتاه که به عنوان فادمپ (FODMAP) طبقه‌بندی می‌شود که برخی افراد نمی‌توانند آن را هضم کنند و باعث ایجاد علائم و مشکلات ناگوار گوارشی می‌گردد. 
چغندر لبو دارای شاخص گلیسمی 61 است که متوسط در نظر گرفته می‌شود. شاخص گلیسمی معیاری برای اندازه‌گیری سرعت بالا رفتن قند خون پس از مصرف یک ماده‌ی غذایی است. از سوی دیگر بار گلیسمی چغندر لبو فقط 5 است که بسیار پایین است و بدین معناست که چغندر نباید تاثیر عمده‌ای بر سطح قند خون داشته باشد زیرا میزان کل کربوهیدرات در هر وعده، کم است. 

محتوای کربوهیدرات چغندر لبو

محتوای فیبر چغندر لبو

چغندر لبو حاوی فیبر بالایی است و در سه چهارم فنجان لبوی خام (100 گرم) 2 تا 3 گرم فیبر وجود دارد. فیبر غذایی بخش مهمی از یک رژیم غذایی سالم است و با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف می‌تواند مرتبط باشد. 

محتوای فیبر چغندر لبو

ویتامین‌ها و مواد معدنی چغندر لبو

چغندر لبو منبع خوبی از ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف محسوب می‌شود. از جمله‌ی این مواد مغذی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
فولات یا ویتامین B9: فولات یکی از ویتامین‌های اصلی برای رشد طبیعی بافت‌ها و عملکرد سلول‌های بدن است. این ویتامین بعلاوه برای سلامت زنان باردار و جنین آنها بسیار ضروری است. 
منگنز: این ماده یک عنصر کمیاب ضروری است که به مقدار زیاد در غلات کامل، حبوبات، میوه‌ها و سبزیجات یافت می‌شود. 
پتاسیم: یک رژیم غذایی سرشار از پتاسیم برای کاهش سطح فشار خون و تاثیرات مثبت بر سلامت قلب بسیار موثر و مفید است. 
آهن: این ماده‌ی معدنی برای بدن بسیار ضروری است و در عملکردهای مختلف بدن نقش دارد. آهن برای انتقال اکسیژن در گلبول‌های قرمز ضروری است. 
ویتامین C: این ویتامین شناخته شده یک آنتی‌اکسیدان است که برای عملکرد سیستم ایمنی و سلامت پوست مهم است. 

ویتامین‌ها و مواد معدنی چغندر لبو

نیترات‌های معدنی در چغندر لبو

نیترات‌های معدنی شامل نیترات ها، نیتریت ها و اکسید نیتریک می‌شوند. چغندر لبو و آب چغندر لبو سرشار از نیترات‌ها است. تحقیقات نشان می‌دهد یک رژیم غذایی غنی از نیترات‌ها و نیتریت‌ها می‌تواند تاثیرات مثبتی بر سلامتی داشته باشد که از جمله‌ی آنها می‌توان به کاهش فشار خون بالا و کاهش ریسک بیماری‌های مختلف اشاره کرد. بدن انسان می‌تواند نیترات‌های غذایی مانند نیترات‌های موجود در چغندر لبو را به اکسید نیتریک تبدیل کند. این ماده از طریق دیواره‌های شریان‌ها حرکت می‌کند و سیگنال‌هایی را به ماهیچه‌های کوچک اطراف می‌فرستد تا استراحت کنند. وقتی این ماهیچه‌ها شل می‌شوند، رگ‌های خونی گشاد می‌شود و فشار خون کاهش پیدا می‌کند. 

نیترات‌های معدنی در چغندر لبو

طبع لبو قرمز و خواص چغندر لبو در طب اسلامی

طبع چغندر لبو در طب سنتی معتدل در نظر گرفته می‌شود در حالی که چغندر لبوی خام دارای طبع گرم و تر است. برای افرادی که دارای مزاج سرد هستند، مصرف چغندر لبو به همراه یک قاشق عسل می‌تواند بسیار مفید باشد. اما خواص چغندر لبو در طب اسلامی بسیار گسترده است. برگ چغندر لبو در طب اسلامی برای درمان التهاب مجاری ادراری مفید است و از آب چغندر لبو می‌توان به عنوان تقویت‌کننده‌ی بدن و ماده‌ای برای دفع سموم استفاده کرد. مصرف چغندر لبو باعث افزایش ایمنی بدن در برابر بیماری‌ها و التهابات نیز می‌شود و به طور کلی در طب اسلامی بر مصرف چغندر لبو و همینطور برگ آن، تاکید بسیاری شده است.  

خواص لبو قرمز در طب سنتی

خواص چغندر لبو قرمز چیست؟

چغندر لبو چه خاصیتی دارد؟ با مجموعه‌ای از ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف که در چغندر لبو وجود دارد بی‌شک این ماده‌ی غذایی با خواص و فواید زیادی برای سلامتی همراه است. در ادامه به معرفی برخی از خواص لبو چغندر قند اشاره می‌کنیم:

خواص چغندر لبو قرمز

خواص چغندر لبوئی در کاهش فشار خون

فشار خون بالا یکی از مشکلاتی است که باعث آسیب به دیواره‌ی رگ‌ها و قلب شده که فاکتور اصلی برای ابتلا به بیماری‌های قلبی و وقوع سکته است. مصرف میوه‌ها و سبزیجات غنی از نیترات‌های معدنی می‌تواند با کاهش فشار خون و افزایش تشکیل نیتریک اکسید، باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی شود. مطالعات نشان داده است چغندر لبو یا آب آن می‌تواند فشار خون را در طی چند ساعت حداکثر 3 تا 10 میلی‌متر جیوه کاهش دهد. چنین تاثیری احتمالا به خاطر افزایش سطح اکسید نیتریک است که باعث می‌شود رگ‌های خونی شل و گشاد شوند. 

خواص چغندر لبو در کاهش فشار خون

خاصیت چغندر لبو برای افزایش ظرفیت ورزش

مطالعات مختلف نشان می‌دهند که نیترات‌ها می‌توانند عملکرد بدنی را به ویژه در طول تمرینات استقامتی با شدت بالا، افزایش دهند. نیترات‌های غذایی با تاثیر بر کارآیی میتوکندری‌، اندام‌های سلولی مسئول تولید انرژی، مصرف اکسیژن در طول تمرینات را کاهش می‌دهند. چغندر و آب چغندر لبو به خاطر محتوای نیترات معدنی بالا اغلب برای این منظور استفاده می‌شوند. مصرف چغندر لبو ممکن است عملکرد دویدن و دوچرخه سواری را بهبود بخشد، استقامت را افزایش دهد، مصرف اکسیژن را افزایش دهد و به طور کلی به عملکرد بهتر ورزشی منجر شود. 

خاصیت چغندر لبو

چغندر لبو برای دیابت - خواص لبو برای بیماران دیابتی

چغندر لبو حاوی آنتی‌اکسیدانی به نام اسید آلفالیپوئیک است که می‌تواند در کاهش سطح گلوکز و افزایش حساسیت به انسولین موثر باشد. تحقیقاتی که در زمینه‌ی تاثیر اسید آلفالیپوئیک بر علائم نوروپاتی دیابتی انجام شده، نشان داده است تجویز خوراکی و داخل وریدی مکمل‌های اسید آلفا لیپوئیک منجر به کاهش علائم نوروپاتی محیطی و اتونوم در افراد مبتلا به دیابت می‌شود. با وجود این، بیشتر دوزهای موجود در این مطالعات بسیار بالاتر از دوزهای موجود در چغندر لبو بود و اثرات دوزهای کوچکتر هنوز مورد بررسی قرار نگرفته است. 

خواص لبو برای بیماران دیابتی

خواص چغندر و تاثیر آن بر سلامت دستگاه گوارش و هضم غذا

یک فنجان چغندر لبو حاوی 3.81 گرم فیبر است و دریافت فیبر کافی برای بهبود هضم غذا و عملکرد بهتر روده‌ها بسیار ضروری است. یک چغندر لبو می‌تواند بیش از 8.81% از نیاز روزانه‌ی بدن به فیبر را با توجه به سن و جنس فرد، تامین کند. گنجاندن چغندر در رژیم غذایی روزانه یکی از راه‌هایی است که فرد می‌تواند مصرف فیبر را افزایش دهد. 

خواص چغندر لبو برای سلامت دستگاه گوارش و هضم غذا

چغندر لبو در بارداری

چغندر لبو یکی از سبزیجات ریشه‌ای با رنگ زیبا و طعم فوق‌العاده است که می‌توان از آن در غذاهای مختلف، سالاد یا اسموتی استفاده کرد. این ماده‌ی غذایی حاوی محتوای مغذی قابل‌توجهی است که آن را انتخاب خوبی برای گنجاندن در رژیم غذایی بارداری می‌سازد. خواص چغندر لبو در بارداری شامل موارد مختلفی می‌شود. برای مثال، در دوران بارداری هورمون‌ها باعث اختلال در هضم غذا می‌شوند. خوردن غذاهای حاوی فیبر می‌تواند با منظم نگه داشتن عملکرد روده مانع از ابتلا به یبوست در بارداری شود. چغندر لبو حاوی فیبر بالایی است و یک فنجان از این ماده‌ی غذایی تقریبا 4 گرم فیبر دارد که 14 درصد از نیاز روزانه‌ی بدن به فیبر را تامین می‌کند. 
بعلاوه چغندر لبو منبع خوبی از فولات یا اسید فولیک نیز هست. دریافت مقدار کافی فولات می‌تواند به پبشگیری از برخی مشکلات رشدی در بدو تولد کمک کند. خانم‌های باردار باید روزانه 400 میلی‌گرم فولات دریافت کنند و دریافت این مقدار فولات از رژیم غذایی دشوار است. در کنار مکمل‌های فولات، زنان باردار می‌توانند از غذاهای حاوی فولات مانند چغندر لبو نیز مصرف کنند.

چغندر لبو در بارداری

خواص چغندر لبو برای کودکان

چغندر سرشار از مواد مغذی است و می‌تواند یک ماده‌ی غذایی مفید برای کودکان باشد. فیبر موجود در چغندر لبو برای هضم سالم غذا لازم است و فولات نیز یک ماده‌ی مغذی ضروری است که به تقویت رشد کودک در مراحل اولیه‌ی زندگی کمک می‌کند. چغندر لبو بعلاوه حاوی کارتنوئیدها، فنل‌ها و بسیاری دیگر مواد مغذی گیاهی است که به عنوان آنتی‌اکسیدان عمل می‌کنند و از سلامت سلولی کودکان حمایت می‌کنند. چغندر لبوی قرمز مملو از مواد مغذی مفید برای کبد است و به عنوان آنتی‌اکسیدان و ضدالتهاب عمل می‌کند و می‌تواند به دفع سموم از بدن کمک کند. البته نگران قرمز شدن رنگ مدفوع یا ادرار کودکتان پس از خوردن لبو قرمز نباشید، چرا که کاملا طبیعی است. 

خواص چغندر لبو برای کودکان

خواص آب چغندر لبو برای کبد

آب چغندر لبو به طور سنتی به عنوان دارویی برای فعال کردن آنزیم‌های کبدی و افزایش صفرا استفاده می‌شود که به عملکرد سم‌زدایی کبد کمک می‌کند. به عنوان مثال، چغندر لبو سرشار از بتالین و سایر ترکیبات است که نشان داده شده است اثرات ضدالتهابی دارد و در برابر استرس اکسیداتیو از بدن محافظت کرده، باعث کاهش خطر آسیب‌های کبدی می‌شود. 

خواص آب چغندر لبو برای کبد

خواص لبو برای مردان

خواص چغندر لبو برای مردان بیشتر از افزودن یک ماده‌ی غذایی خوشرنگ و لعاب به غذا است. در مقیاس اتمی، فرآیندهای شیمیایی پس از مصرف چغندر لبو اتفاق می‌افتد که می‌تواند اثرات کوچک اما ملموسی بر سراسر بدن داشته باشد. به طور خاص، از فواید مصرف چغندر لبو در مردان می‌توان به سلامت قلب و عروق، سلامت روان و سلامت جنسی اشاره کرد. بعلاوه فیبر و ویتامین‌های موجود در چغندر لبو نیز فواید زیادی برای سلامت بدن مردان دارند. 

خواص لبو برای مردان

مضرات لبو یا عوارض جانبی مصرف چغندر لبو

نوشیدن آب چغندر لبو یا خوردن لبو قرمز باعث می‌شود مدفوع یا ادرار فرد به رنگ قرمز، صورتی یا بنفش تغییر کند. اگرچه این مساله شاید هشداردهنده به نظر برسد اما نباید دلیلی برای نگرانی پزشکی باشد. پزشکان به این عارضه سرخ‌ادراری یا بتوریا (beeturia) می‌گویند. افرادی که مستعد ابتلا به سنگ کلیه از نوع اگزالاتی هستند باید مراقب باشند که بیش از حد از چغندر لبو استفاده نکنند. بعلاوه، کسانی که مشکلات گوارشی یا سندروم روده‌ی تحریک‌پذیر دارند، ممکن است پس از خوردن آب چغندر دچار ناراحتی معده شوند. با این حال، چغندر لبو بسیار مغذی است و افراد در هنگام مصرف مواد غذایی مختلف از جمله چفندر لبو باید اثرات آن را بر سلامتی خود نیز در نظر داشته باشند و بهتر است یک برنامه‌ی غذایی سالم حاوی طیف وسیعی از مواد غذایی و مواد مغذی باشد. 

 عوارض جانبی مصرف چغندر لبو

خرید لبو از میوه فروشی آنلاین سان میوه

یکی از قشنگی‌های فصل پاییز و زمستان، دیدن لبو فروش‌ها در خیابان است. عطر لبو و بخار گرم اطراف آن هوس خوردن لبو را به دل آدم می‌اندازد. با این حال شاید ترجیح بدهید خودتان در خانه چغندر لبو بپزید و در کنار خانواده بخورید. علاوه بر اینکه لبو یک افزودنی خوشمزه به سالادها و ترشی نیز هست. چغندر لبو دارای خواص و مزایای زیادی برای سلامتی است که آن را گزینه‌ی خوبی برای گنجاندن در رژیم غذایی روزانه‌ی تمامی افراد می‌سازد. لبو با مجموعه‌ای از مواد مغذی و ویتامین‌ها، یک گزینه‌ی خوب برای تقویت سیستم ایمنی بدن هم هست و می‌توان از خواص لبو برای پیشگیری از کرونا نیز بهره‌مند شد. برای خرید آنلاین چغندر لبو می‌توانید سری به میوه فروشی اینترنتی سان میوه بزنید و این محصول را به راحتی سفارش بدهید. 

خرید آنلاین چغندر لبو

  • ارسال رایگان

  • سفارش آسان

  • با کیفیت و تازه

  • به‌صرفه و اقتصادی

  • خدمات ویژه

  • تضمین کیفیت